Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Dear basketball

Συνεχίζοντας τα αφιερώματα σε σπουδαίους παίκτες, που ξεκίνησαν στην ιστοσελίδα μας πριν λίγες εβδομάδες με τον Alphonso Ford, η σημερινή ανακοίνωση της αποχώρησης από το επαγγελματικό basket του Kobe Bryant με ένα συγκινητικό γράμμα που ξεκινάει με τον τίτλο αυτής της ανάρτησης, αποτελεί την αφορμή για να μάθουν οι μικρότεροι και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι τις καλύτερες στιγμές του Black Mamba.


Γεννημένος τον Αύγουστο του 1978, ο Kobe έπαιξε στο NBA σε ηλικία 18 ετών, με το τέλος της σχολικής χρονιάς και χωρίς να φοιτήσει σε κάποιο κολλέγιο. Ήταν ο πρώτος shooting guard που έπαιξε απευθείας στο NBA και ήταν η επιλογή, στην 13η θέση, από τους Charlotte Hornets. Την ίδια χρονιά στο draft επελέγησαν οι Alan Iverson (1), Ray Allen (5), Steve Nash (15) και οι δικοί μας προερχόμενοι από τον ΠΑΟΚ Peja Stojakovic (14) και Ευθύμης Ρεντζιάς (23).


Οι Hornets, η ομάδα που τον επέλεξε στο draft, μετά από τρεις εβδομάδες συμφώνησε σε μία ανταλλαγή και ο νεαρός Bryant έκανε το όνειρο που είχε από την ηλικία των έξι χρονών πραγματικότητα. Μετά από μία συμφωνία με τους Los Angeles Lakers, οι Hornets υπέγραψαν τον γνωστό μας Vlade Divac και o Kobe υπέγραψε στην ομάδα της καρδιάς του, στην οποία θα κλείσει μετά από είκοσι χρόνια και την καριέρα του.


Στην λαμπρή καριέρα του, ο Bryant κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα NBA (3 εκ των οποίων συνεχόμενα τις χρονιές 1999-2002 και 2 συνεχόμενα τις χρονιές 2009-2010), αναδείχθηκε 2 φορές MVP τελικών και 1 φορά MVP, υπήρξε 17 φορές μέλος των West All Stars και κατέκτησε πολλούς άλλους προσωπικούς τίτλους. Ανάμεσα στα κορυφαία επιτεύγματά του είναι το ρεκόρ επιτυχημένων τρίποντων (12 σε παιχνίδι εναντίον των Seattle Supersonics τον Ιανουάριο του 2003) που ακόμη δεν έχει καταρριφθεί και οι 81 πόντοι του σε παιχνίδι εναντίον των Toronto Raptors τον Ιανουάριο του 2006 (δεύτερη επίδοση πίσω μόνο από τη μυθική εμφάνιση του Wilt Chamberlain το 1962 με τους 100 πόντους). Καθόλου άσχημα για ένα παιδί που όταν ξεκίνησε να παίζει basket είχε να σκεφθεί τους μηδέν (0!) πόντους που σημείωσε σε ένα ολόκληρο καλοκαίρι στο Philadelphia’s Sonny Hill Future League στην ηλικία των 12 ετών ή το ότι, στο Γυμνάσιο του Lower Merion στην ηλικία των 14 ετών, είχε να συμβιβαστεί με το ρεκόρ 4 νικών και 20 ηττών της σχολικής του ομάδας.



Στις 12 Απριλίου του 2013, σε ένα απίστευτο παιχνίδι στο Staples Center, ο Bryant πήρε στις πλάτες του την ομάδα του και με 34 πόντους, απέναντι στους 47 του Stephen Curry, οδήγησε τους Lakers στη νίκη με 118-116 έναντι των Golden State Warriors. Κορυφαία στιγμή του αγώνα η είσοδος του Kobe για την εκτέλεση δύο βολών. Με αυταπάρνηση, αποφασιστικότητα και αφοσίωση στην ομάδα και στην προσπάθειά της για τη νίκη και την είσοδο στα playoffs, ο Kobe ευστόχησε και στις δύο βολές. Στη συνέχεια αποχώρησε καθώς είχε ήδη τραυματιστεί με ολική ρήξη αχίλλειου τένοντα και η όλη διαδικασία της εκτέλεσης των βολών είχε γίνει με τον Kobe να πονάει αφόρητα.


Το closure σε αυτό το σύντομο tribute στον Kobe γίνεται με δύο clips, ένα ολιγόλεπτο και ένα πιο μεγάλης διάρκειας με τις καλύτερες στιγμές του. 5, 4, 3, 2, 1.... Swisssh...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου