Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Απολογισμός χρονιάς 2015-16.




 Φτάνοντας στο τέλος της φετινής χρονιάς και κάνοντας το απολογισμό μας, μόνο χαμόγελα και μεγάλη ικανοποίηση μπορούμε να έχουμε!!! Με πρωτόγνωρες για τον Σύλλογό μας επιτυχίες, αποτέλεσμα της μεθοδικής και πολύ καλής δουλειάς που κάνουν οι προπονητές μας, αλλά και την συνέπεια και την πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά που διακρίνει όλους τους αθλητές του Συλλόγου μας, ατενίζουμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία.

Αναλυτικότερα….
ΑΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


Μετά από 13 χρόνια το ανδρικό τμήμα επέστρεψε στην Γ’ ΕΣΚΑ πέρσι. Η χρονιά ξεκίνησε με έναν και πρωταρχικό στόχο τη "σωτηρία" της ομάδας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κατηγορία. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκίνησαν με το κύπελλο και απολογισμό 1νίκη – 1ήττα. Η ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά το πρωτάθλημα και στο φινάλε του Α’ γύρου, βρέθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 9νίκες – 4ήττες. Στον β’ γύρο παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι αθλητές μας, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για την άνοδο στην Β’ ΕΣΚΑ, δεν καταφέραμε να πάρουμε μια από τις προνομιούχες θέσεις. Αρκεστήκαμε στην 6η θέση η οποία όμως μας γεμίζει υπερηφάνεια αλλά και χαρά, γιατί καταφέραμε παρά τους πολλούς τραυματισμούς (από γενάρη και μετά), να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε για την άνοδο. Τελικό ρεκόρ 15νίκες – 11ήττες. Χαρά μας δίνει και η προώθηση τριών αθλητών από το Παιδικό τμήμα, για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου, στις προπονήσεις του ανδρικού, όπου και είναι το στοίχημα για το σύλλογο μας, με την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομών. Σύνολο 48 αγώνες (28 επίσημοι και 20 φιλικά).
Τα στατιστικά της ομάδας μας:
Πόντοι: 1627-1615 (1π. 293/491-59,7%), (2π. 445/1014-44%), (3π. 148/562-26,3%)
Ριμπάουντ(Αμ-Επ): 28,6-10,4, Κλεψίματα: 9,4, Κοψίματα: 3,4, Ασίστ: 15,4, Λάθη: 15

ΠΑΙΔΙΚΟ (2000-2002)
Η ομάδα ξεκίνησε μουδιασμένα την χρονιά, με “απώλειες” και τραυματισμούς. Ο αθλητής μας Βασίλης Γκικακέππας, πήρε μεταγραφή για το BAC, ομάδα που αγωνίζεται στην 1η κατηγορία παίδων της ΕΣΚΑ και κατέκτησε το πρωτάθλημα Αθήνας!!. Αν και για τον Σύλλογο ήταν μεγάλη η “απώλεια”, μεγάλη είναι και η χαρά μας για ένα δικό μας παιδί και την επιτυχία του. Αρκετοί τραυματισμοί επίσης, που άφησαν έως και ολόκληρη τη χρονιά παιδιά εκτός προπονήσεων και αγώνων, έκαναν το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς ακόμη ποιο δύσκολο. Με πολύ δουλειά, (οι προπονήσεις ξεκίνησαν 24 Αυγούστου) και συνέπεια από παίχτες και προπονητή, η ομάδα κατάφερε να τερματίσει 2η στην 1η φάση των ομίλων (17νίκες – 1ήττα) και να προκριθεί στην 2η φάση του πρωταθλήματος (28 καλύτερες ομάδες)!!!. Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τα 3 παιδιά του 2000, που ξεκίνησαν προπονήσεις με το ανδρικό, έχοντας συμμετοχή σε αρκετά παιχνίδια έως το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας της ΕΣΚΑ. Σύνολο 28 αγώνες (19 επίσημοι και 9 φιλικά).
ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ (2001-2003)
Με την λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του παιδικού τμήματος, ο Σύλλογος μετείχε φέτος και στο πρωτάθλημα παμπαίδων της ΕΣΚΑ (4νίκες – 3ήττες), με αθλητές που την νέα χρονιά θα στελεχώσουν την παιδική ομάδα. Τα παιδιά απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες, και με τα φιλικά και τις προπονήσεις που συνεχίζονται προετοιμάζονται ήδη για την νέα σεζόν. Σύνολο 9 αγώνες (7 επίσημοι και 2 φιλικά).



ΜΙΝΙ (2003)
Η φετινή αγωνιστική χρονιά για το τμήμα ΜΙΝΙ του Συλλόγου, ήταν ιδιαίτερα γεμάτη. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου, υπήρξε συμμετοχή στο τουρνουά ΜΙΝΙ της ΕΣΚΑ. Η ομάδα, με παιδιά γεννημένα όλα το 2003, και roster 14 αθλητών, απέκτησε εμπειρίες στους δέκα επίσημους αγώνες που έδωσε, απέναντι σε δυνατές ομάδες (2νίκες – 8ήττες). Την ίδια χρονική περίοδο, η ομάδα συμμετείχε, με την προσθήκη και ορισμένων παιδιών των ηλικιών 2001 και 2002, σε ένα ακόμη τουρνουά που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Τμήμα των Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ». Σε 9 αγώνες στο τουρνουά (6νίκες – 3ήττες), τα παιδιά άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και πολλές ελπίδες για το μέλλον. Σύνολο 34 αγώνες (10 επίσημοι και 24 φιλικά & τουρνουά).

ΠΡΟΜΙΝΙ (2004-2005)
Το μικρότερο αγωνιστικό τμήμα του Συλλόγου που έλαβε μέρος φέτος στο τουρνουά ΠΡΟΜΙΝΙ της ΕΣΚΑ. Με παιδιά που δουλεύουν μαζί τα τελευταία 3 χρόνια, η ομάδα κατετάγη 2η στην Α’ φάση των ομίλων (13νίκες – 3ήττες), και προκρίθηκε στην Β’ φάση με τις 12 καλύτερες ομάδες!!!!. Παράλληλα με το επίσημο τουρνουά της ΕΣΚΑ, η ομάδα έλαβε για 2η συνεχόμενη χρονιά μέρος στο τουρνουά των εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ», όπου συμμετείχαν όλα τα παιδιά του τμήματος ΠΡΟΜΙΝΙ με εξαιρετική παρουσία, και επισφράγισμα, την ανάδειξη αθλητή της ομάδας μας ως MVP (πολυτιμότερος παίκτης) του All Star που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» με την λήξη του τουρνουά. Η ομάδα συμμετείχε και στο 2ο Τουρνουά αλληλεγγύης του Α.Ο. Αγίου Νικολάου, μια κοινωνικού χαρακτήρα εκδήλωση, όπου και κατετάγη 1η. Σύνολο 52 αγώνες (20 επίσημοι και 32 φιλικά & τουρνουά).

ΑΚΑΔΗΜΙΑ (2006-2007)
Άλλη μια ‘’φουρνιά’’ παιδιών που ήδη από την περσινή χρονιά έχουν μπει στη λογική των πολλών φιλικών παιχνιδιών. Ένα σύνολο 25 παιδιών, με αρκετές προσθήκες κατά την διάρκεια της χρονιάς, που τα περισσότερα δουλεύουν μαζί εδώ και 3 χρόνια. Σπουδαία φιλικά εκτός των άλλων, αυτά με ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, που μας τίμησε με την παρουσία του για ακόμη μια χρονιά στο γήπεδό μας, και με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ που μας φιλοξένησε στο κλειστό του ΣΕΦ. Αρκετά από τα παιδιά του τμήματος θα στελεχώσουν την ομάδα ΠΡΟΜΙΝΙ του Συλλόγου την επόμενη χρονιά. Σύνολο 24 φιλικοί αγώνες.




ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (2008-2009-2010)
Οι λιλιπούτιοι αθλητές του Συλλόγου μας που με την υπομονετική καθοδήγηση του προπονητή τους μαθαίνουν τα βασικά του μπάσκετ. Στόχος του Συλλόγου για τα τμήματα αυτών των ηλικιών, ήταν και είναι, τα παιδιά μέσα από τη διασκέδαση να αρχίσουν να μαθαίνουν το μπάσκετ και παράλληλα να αθλούνται. Αν και στα αρχικά τους βήματα, τα πιτσιρίκια έχουν δείξει μεγάλο ζήλο και αγάπη για το μπάσκετ, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία και ικανοποίηση. Σύνολο 7 φιλικοί αγώνες.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη φέτος και το 1ο All-star πρωινό παράλληλα με την κοπή της πίτας του Συλλόγου, με την συμμετοχή πολλών παιδιών από τις ακαδημίες αλλά και αρκετών παιχτών της ανδρικής ομάδας. Ένα πρωινό γεμάτο μπάσκετ, με πολύ κέφι και διασκέδαση αλλά και πολλά δώρα και αναμνηστικά.


Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας και στους προπονητές τους, που με την σκληρή δουλειά, την υπομονή, την επιμονή και το ήθος που επιδεικνύουν, έχουν αναδείξει τον Γ.Σ. ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ σε πρωταγωνιστή!!!.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:
84 ΕΠΙΣΗΜΟΙ & 118 ΦΙΛΙΚΑ
ΣΥΝΟΛΟ: 202 ΑΓΩΝΕΣ και συνεχίζουμε!!!!!

Το αμέσως επόμενο διάστημα παράλληλα με τις προπονήσεις και τα φιλικά που συνεχίζονται αδιάκοπα για όλα τα τμήματα, θα υπάρξει ανακοίνωση για της μέρες και ώρες διεξαγωγής ανοικτών προπονήσεων όπου θα μπορούν να δοκιμαστούν παιδιά από όλες τις ηλικίες και να ενταχθούν στην οικογένεια του Γ.Σ. ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου