Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Προκήρυξη πρωταθλήματος Γ’ κατηγορίας Ανδρών 2015-16ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ’ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2725/99, 3057/02 και 3264/04,του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ. , του Καταστατικού της Ε.Σ.Κ.Α.,των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.,της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2015-2016 (της Ε.Ο.Κ.)
Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ο υ μ ε
Το Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2015-2016 με τους πιο κάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας δικαιούνται να λάβουν μέρος τα πιο κάτω είκοσι οκτώ (28) Σωματεία τα οποία χωρίστηκαν μετά από κλήρωση σε δύο (2) ομίλους ως εξής:

                 1ος ΟΜΙΛΟΣ                                      2ος ΟΜΙΛΟΣ
   
       ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ ΑΣΚΗ                             ΠΟ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ
       ΑΕ ΑΧΙΛΛΕΥΣ                                       ΑΕ ΚΑΡΕΑ
       ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΣ                                    ΓΑΟ ΚΟΥΚΟΥΒΑΟΥΝΩΝ
       ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ                                       ΑΟ ΙΡΙΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
       ΚΑΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ/ΩΝ                    ΑΟ ΠΕΡΙΣΣΟΥ
       ΓΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ                                     ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤ.ΔΥΤ.ΠΡ
       ΜΕΛΑΣ ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ                      ΑΓΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ
      ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ                                   ΑΕ ΓΚΥΖΗ ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ
      ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΡ.                             ΑΟΚ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΦΙΛΙΑΣ
      ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ                           ΑΓΣ ΄ΤΟ ΟΙΟΙΝ¨ ΑΓ.ΣΤΕΦ.
      ΑΟΚ ΣΠΑΤΩΝ                                      ΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΚΤΗΣΙΦΩΝ
      ΜΕΝ ΙΛΙΟΥ                                          ΑΟ ΚΩΦΩΝ
      ΓΣ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ                              ΑΟ ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ
      ΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ                    ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

AΡΘΡΟ 2ο: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην ΕΣΚΑ
το αργότερο μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων (άρθρο 28).
Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της ΕΣΚΑ αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή (πρωτότυπες).
Υποβολή δηλώσεων με επιφυλάξεις απαγορεύονται με ποινή αποκλεισμού από το Πρωτάθλημα.
Ως έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται, η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015.
Η Ε.Σ.Κ.Α. διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος.
Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 στα γραφεία της ΄Ενωσης (Ύδρας 4 – Γαλάτσι) και ώρα 19.00 παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Τα Σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές,όπως τα άρθρα 34,35 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων ορίζουν και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ή άλλη μέρα εφόσον μόνο η ΕΣΚΑ ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος θεωρήσει αυτό απαραίτητο.
Η Ε.Σ.Κ.Α. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής ημέρας μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε κλειστά γήπεδα.
Τα σωματεία υποχρεώνονται να εξασφαλίσουν τα κλειστά γυμναστήρια που θ’αγωνίζονται (Εθνικά,Δημοτικά,Ιδιωτικά) και τα οποία θεωρούνται ως έδρες τους. Υποχρεώνονται δε συνημμένως με την δήλωση συμμετοχής να υποβάλουν στην ΕΣΚΑ και έγγραφο παραχώρησης του γυμναστηρίου-έδρα τους.
Το σωματείο που αναγράφεται πρώτο στο πρόγραμμα των αγώνων θεωρείται γηπεδούχο και θα έχει όλες τις ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του αυτή.
Η Ε.Σ.Κ.Α. διατηρεί το δικαίωμα να προσθέσει στα πιο πάνω γήπεδα και άλλα που πληρούν τους όρους διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.
Σε περίπτωση που αποκλεισθεί γήπεδο ή δεν είναι δυνατόν για οποιονδήποτε λόγο να τελεσθεί προγραμματισμένος αγώνας σ’αυτό και αφού θα έχει γνωστοποιηθεί στην Ε.Σ.Κ.Α. με επίσημο έγγραφο από την αρχή δικαιοδοσίας του γηπέδου από το γηπεδούχο σωματείο τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες νωρίτερα, ο αγώνας αυτός θα ορίζεται την ίδια ή άλλη ημερομηνία,στο ίδιο ή άλλο κλειστό γήπεδο (άρθρο 31 Κανονισμού Πρωταθλημάτων) τηρώντας τις διατάξεις του άρθρου 3 της παρούσης.
Οι ποινές που επιβάλλονται στα σωματεία-μέλη της ΄Ενωσης για πειθαρχικές παραβάσεις, είναι αυτές που προβλέπονται στο άρθρο 82 του Πειθαρχικού Δικαίου Σωματείων του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΜΠΑΛΑ ΑΓΩΝΩΝ

Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται με δερμάτινη μπάλα ΝΙΚΕ Νο 7 και σε περίπτωση που αγώνας διεξαχθεί με μπάλα άλλης μάρκας μηδενίζονται και τα δύο διαγωνισθέντα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των διαγωνιζομένων Σωματείων καθορίζονται με τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και Ε.Σ.Κ.Α.,που αναφέρονται παραπάνω.
Τα συμμετέχοντα στο πρωτάθλημα σωματεία ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα ΠΑΙΔΩΝ (άρθρο 27 των Κανονισμών).
Σε περίπτωση ανωτέρας βίας ο αρχηγός αθλητής ομάδας έχει δικαίωμα να ασκήσει τα καθήκοντα του προπονητή έως και τρεις (3) αγωνιστικές ημέρες, διάστημα που δεν καταστρατηγεί την διάταξη περί κωλύματος παράλληλης άσκησης των ιδιοτήτων προπονητού-αθλητού.
Λόγοι ανωτέρας βίας θεωρούνται η οικονομική αδυναμία του σωματείου, το κώλυμα άσκησης των καθηκόντων του προπονητή κ.λ.π.
Τα Σωματεία δεν δικαιούνται να διοργανώσουν φιλικούς αγώνες (τουρνουά) χωρίς την έγκριση της ‘Ενωσης. Είναι δε απαραίτητο να χρησιμοποιούνται σ’αυτούς τους αγώνες επίσημοι διαιτητές και επίσημοι κριτές οι οποίοι θα ορίζονται από την Αρμόδια Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών του Ν.2725/99 του άρθρου 44 παρ.4 .
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα Σωματεία θα καλούνται σε απολογία στο Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α.
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη του εντός έδρας αγώνων τους σε κάθε διαιτητή το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ και σε κάθε κριτή το ποσό των οκτώ (08) ευρώ.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από το γηπεδούχο σωματείο τα έξοδα διαιτητών και κριτών το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.
Σε περίπτωση ματαίωσης ή διακοπής αγώνα μέχρι την λήξη του α΄ημιχρόνου για οποιονδήποτε λόγο, τα έξοδα των διαιτητών και κριτών που έχουν προσέλθει, καταβάλλονται από την γηπεδούχο ομάδα αλλά περιορίζονται στο ήμισυ, ενώ κατά την επανάληψη του αγώνα τα έξοδα των διαιτητών και κριτών καταβάλλονται και πάλι από το γηπεδούχο σωματείο αλλά ολόκληρο το ποσόν.
Σε περίπτωση διακοπής του αγώνα μετά την έναρξη του β΄ημιχρόνου για οποιονδήποτε λόγο, τα έξοδα των διαιτητών και κριτών που έχουν προσέλθει, καταβάλλονται από την γηπεδούχο ομάδα στο ακέραιο και στην επανάληψη του αγώνα καταβάλλεται από την γηπεδούχο ομάδα το ήμισυ του ποσού.
To γηπεδούχο σωματείο είναι υπεύθυνο για την παρουσία γιατρού κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα.
Οι αγώνες τελούνται με την έγκριση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.3207/2003.
Ως εκ τούτου, τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα των αγώνων στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Στο Πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των Αθλητικών Νόμων, των ισχυόντων Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και των Προκηρύξεων Ε.Ο.Κ. και Ε.Σ.Κ.Α.
Στο φύλλο αγώνα η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει μέχρι δώδεκα (12) καλαθοσφαιριστές εκ των οποίων μόνο ένας μπορεί να μην είναι ελληνικής υπηκοότητας, ομογενής καθώς και αλλοδαπός καλαθοσφαιριστής του οποίου το δελτίο αθλητικής ιδιότητας έχει εκδοθεί από την Ε.Ο.Κ. πριν την συμπλήρωση του 15ου έτους της ηλικίας του.(άρθρο 1 παρ.3 της Υπουργικής Απόφασης 6439/Β/2002.
Επίσης για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο οι συμμετέχουσες στο πρωτάθλημα ομάδες, υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν σε κάθε αγώνα, χωρίς χρονικό περιορισμό, τουλάχιστον δύο (2) αθλητές γεννημένους το 1995 και νεώτερους.
Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα παραπάνω, ο αγώνας διεξάγεται κανονικά και το υπαίτιο σωματείο μηδενίζεται από το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α.
Οι ομάδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά στις εμφανίσεις τους ,αριθμούς από το 4 έως και το 19.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για την αναβολή αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων.
Ιδιαίτερα τονίζεται η παρ.4 του παραπάνω άρθρου σύμφωνα με την οποία αγώνας που αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε για οποιαδήποτε αιτία και κρίνεται ότι πρέπει να επαναληφθεί, διεξάγεται, σε διάστημα 8 ημερών από την ημέρα που αρχικά είχε προγραμματισθεί η διεξαγωγή του.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Για την διακοπή του αγώνα ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 46 του κανονισμού πρωταθλημάτων όπως αυτό τροποποιήθηκε στην Γ.Σ. της ΕΟΚ της 20.1.96.
Επισημαίνεται ότι το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να παραλάβει από την ‘Ενωση επικυρωμένη φωτοτυπία του φύλλου αγώνα του διακοπέντος αγώνος.

ΑΡΘΡΟ 1Οο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 54 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων,πρέπει δε να υποστηριχθούν με έγγραφο μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνος και να συνοδεύονται από το σχετικό παράβολο των
τριάντα (30) ευρώ
Οι ενστάσεις και οι εφέσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής κανονισμών εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας της Ε.Ο.Κ. δικαιοδοτικά όργανα.
Οι ενστάσεις του άρθρου 54 παρ.1δ (σοβαρή παράβαση ή κακή εφαρμογή των Κανονισμών Παιδιάς), από διαιτητές ή κριτές εκδικάζονται σε πρώτο και δεύτερο βαθμό από την Κ.Ε.Δ/Ε.Σ.Κ.Α.
Οι ενστάσεις,που δεν υπάγονται στις προηγούμενες παραγράφους εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ.
Οι αποφάσεις της Επιτροπής Πρωταθλήματος προσβάλλονται ενώπιον του ΑΣΕΑΔ σύμφωνα με τα όσα ορίζονται ειδικότερα από τα άρθρα 123 έως 126 του Ν.2725/99 όπως αυτά τροποποιήθηκαν από τα άρθρα 44 έως 46 του Ν.3057/2002.
Τα Σωματεία που μετέχουν στα Πρωταθλήματα, καθώς και οι αθλητές τους συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των πάσης φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή και ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ., (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ ΕΣΚΑ, Σωματείων και αθλητών),μόνο τα διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές και απαγορεύεται ρητά κάθε προσφυγή στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Σε περίπτωση που σωματείο προσφύγει στα Πολιτικά δικαστήρια, για θέματα που αφορούν την επίλυση αθλητικών διαφορών ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος για το οποίο έγινε προσφυγή και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από όλα τα Πρωταθλήματα, της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, στα οποία δικαιούται να συμμετάσχει.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ

α) Τα Σωματεία που αγωνίζονται υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες και αθλητές των Σωματείων,καθώς και οι προπονητές και κόουτς, στις κυρώσεις που προβλέπονται από τους Αθλητικούς Νόμους και από τις ισχύουσες διατάξεις των λοιπών Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
β) Ομάδα που δεν θα δηλώσει καθόλου συμμετοχή στο πρωτάθλημα ή δηλώσει συμμετοχή και αποχωρήσει πριν την έναρξη του αντίστοιχου πρωταθλήματος ή μηδενισθεί δύο φορές για οποιονδήποτε λόγο κατά την διάρκειά του,αποβάλλεται του πρωταθλήματος και υποβιβάζεται στην παρακάτω κατηγορία.
γ) Τα συμμετέχοντα στο πρωτάθλημα σωματεία ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ (άρθρο 27 των Κανονισμών). Σε περίπτωση μη συμμετοχής, αποχώρησης ή αποβολής για οποιονδήποτε λόγο από το πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ τα σωματεία θα τιμωρούνται με αφαίρεση τεσσάρων (4) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος Ανδρών την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2015-2016.
δ) Για αποχώρηση ή αποβολή για οποιονδήποτε λόγο από το πρωτάθλημα ΕΦΗΒΩΝ μετά την κλήρωση, η τιμωρία είναι αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος Ανδρών της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
ε) Σε περίπτωση που αθλητές,παράγοντες,προπονητές ή φίλαθλοι σωματείου προκαλέσουν σωματική ή υλική βλάβη σε παράγοντες του αγώνα, ή οποιαδήποτε ζημιά στην αθλητική εγκατάσταση, το υπεύθυνο σωματείο ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να αποκαταστήσει την προκληθείσα βλάβη, μετά από επιτόπιο έλεγχο της διοργανώτριας αρχής και του εκπρόσωπου του υπαιτίου σωματείου, πέραν των άλλων ποινών που προβλέπονται από τους Κανονισμούς. Η εκτίμηση της δαπάνης γίνεται με όποιο πρόσφορο τρόπο αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ. Η καταβολή της δαπάνης γίνεται εντός (3) ημερών από την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ και σε περίπτωση άρνησης το σωματείο ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για τις επόμενες δύο αγωνιστικές από την λήξη της προθεσμίας καταβολής. (‘Αρθρο 82 σε συνδυασμό με το άρθρο 88 των Κανονισμών).
στ) Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ δικαιούται να χρησιμοποιήσει διαιτητές άλλων συνδέσμων πλήν του ΣΕΔΚΑ,εφ’όσον τούτο κριθεί σκόπιμο εξ’αιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές,προπονητές,παράγοντες ή φίλαθλοι σωματείου για το τμήμα ή τα τμήματα του σωματείου που προκάλεσε επεισόδια σε βάρος παραγόντων του αγώνα. Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα στο οποίο έχουν ορισθεί διαιτητές άλλων συνδέσμων να καταβάλει τα έξοδα μετακίνησης,διαφορετικά μηδενίζεται.
ζ) Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Κ.Α. οι περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας αθλητών, οι σχετικές ενστάσεις των οποίων έχουν γίνει αποδεκτές, εκτός της επιβολής των προβλεπομένων πειθαρχικών ποινών, παραπέμπονται και στον Αθλητικό Εισαγγελέα και στην Ε.ΦΙ.Π.
η) Σε περίπτωση επιβολής πειθαρχικής ποινής σε βάρος αθλητών, προπονητών και παραγόντων μιας ομάδας, αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να παρευρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο που αγωνίζεται οποιαδήποτε ομάδα με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα επικαλούνται.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ-ΑΝΟΔΟΣ &ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Α) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Για τη βαθμολογία των Σωματείων ορίζει το άρθρο 47 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων, για την κατάταξη δε αυτών ισχύουν όσα αναφέρονται στο άρθρο 48 του ίδιου Κανονισμού.
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 παρ.2 (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων, που έδωσε ομάδα που υποβιβάσθηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του πρωταθλήματος, εφόσον συνέβη πριν από την συμπλήρωση του Α΄γύρου του οικείου πρωταθλήματος δεν λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου. Αντιθέτως εφ΄όσον η αποχώρηση συντελεσθεί κατά την διάρκεια του Β΄γύρου τα αποτελέσματα των αγώνων του Α΄γύρου παραμένουν ισχυρά και λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου. Η ανωτέρα ρύθμιση εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις που ομάδες δεν προσήλθαν ν΄αγωνισθούν ή τιμωρήθηκαν με μηδενισμό σε δύο (2) αγώνες τηρουμένης της κατά τα άνω διάκρισης του χρονικού σημείου κατά το οποίο συντελέσθηκαν οι παραβάσεις.
Β) ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη (1η),δεύτερη (2η) και 3η θέση καθενός από τους δύο (2) ομίλους της Γ’κατηγορίας ανέρχονται στη Β΄Κατηγορία.
Για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Κατηγορίας θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών των δύο (2) ομίλων στο γήπεδο της ομάδας που θα προκύψει γηπεδούχος ύστερα από κλήρωση.
Αντίστοιχος αγώνας θα διεξαχθεί για την ανάδειξη του τριταθλητή της κατηγορίας μεταξύ των δευτεραθλητών των δύο (2) ομίλων με τους ίδιους όρους.
Οποιοσδήποτε άλλος αγώνας κατάταξης χρειαστεί θα διεξαχθεί με τους ίδιους όρους όπως οι παραπάνω αγώνες.
Γ) ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ Γ’ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τρεις (3) τελευταίες θέσεις (12η,13η και 14η) καθενός από τους δύο (2) ομίλους της Γ’κατηγορίας υποβιβάζονται στην Δ’κατηγορία. Σε περίπτωση όμως που υποβιβασθεί μία ή και περισσότερες ομάδες της ΄Ενωσης από την Γ΄Εθνική Κατηγορία τότε σε αντιστοιχία αυξάνεται και ο αριθμός των υποβιβαζομένων ομάδων της Γ΄κατηγορίας Ε.Σ.Κ.Α.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Το Πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 θα διεξαχθεί με είκοσι οκτώ (28) ομάδες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2 : Σε περίπτωση που χρειασθεί να συμπληρωθεί αριθμός ομάδων στην κατηγορία για οποιονδήποτε λόγο (συγχώνευση, αποχώρηση κλπ) για την διαδικασία συμπλήρωσης αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α.
Στην περίπτωση των υποβιβαζομένων ομάδων ισχύει το άρθρο 49 παρ.2 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων σε οποιαδήποτε σημαντική θέση και σε οποιαδήποτε φάση του Πρωταθλήματος θα λαμβάνονται υπ’όψη κατά σειρά προτεραιότητας:
1) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2),τότε λαμβάνονται υπ’όψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες-ήττες-μηδενισμοί).
Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνονται υπ’όψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.
Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία τότε θα διεξάγεται ένας αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο.
2) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2) τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.
Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, θα γίνει δεύτερη κατάταξη υπολογίζοντας μόνο τα αποτελέσματα των αγώνων ανάμεσα στις ομάδες που ισοβάθμησαν.
Στη περίπτωση που υπάρχει ακόμη ισοβαθμία μετά την δεύτερη κατάταξη χρησιμοποιείται η διαφορά πόντων για να καθορισθεί η κατάταξη, υπολογίζοντας τα αποτελέσματα των αγώνων μόνο μεταξύ των ομάδων που είναι ισόβαθμες.
Αν υπάρχουν πάλι ισόβαθμες ομάδες, η κατάταξη τους θα καθορισθεί από αγώνα ή αγώνες κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο.
Εάν σε κάποια περίπτωση εφαρμόζοντας τα παραπάνω κριτήρια, μια πολλαπλή ισοβαθμία μειώνεται σε ισοβαθμία μόνο δύο ομάδων, εφαρμόζεται αυτόματα η διαδικασία των παραγράφων 1 και 2.
ΑΡΘΡΟ 14ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κλπ) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.
Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν στην αρμόδια ΔΟΥ, εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της Ε.Σ.Κ.Α.)
Η τιμή του εισιτηρίου απαγορεύεται να υπερβαίνει τα δύο (2) ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 15ο: ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

Στον Πρωταθλητή θα απονεμηθεί ειδικό έπαθλο με δίπλωμα,στους δε αθλητές του δώδεκα διπλώματα με χρυσά μετάλλια.
Στον Β’ και Γ’ νικητή θα απονεμηθούν διπλώματα και μετάλλια, στους δε αθλητές τους δώδεκα διπλώματα με αργυρά και χάλκινα μετάλλια αντίστοιχα.
Γ Ε Ν Ι Κ Α
α) Οι εκθέσεις-αναφορές των μελών του Δ.Σ. για γεγονότα που συνέβησαν σε αγώνες των πρωταθλημάτων της ‘Ενωσης λαμβάνονται υπ’όψιν από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Έχουν δε αυξημένη αποδεικτική ισχύ εφ’όσον δεν έχουν κατατεθεί οι εκθέσεις των άλλων αρμοδίων προσώπων (διαιτητές-κριτές-παρατηρητές-γυμνασίαρχοι κλπ).
β) Η Ε.Σ.Κ.Α. διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα της παραχώρησης της άδειας τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του Πρωταθλήματος μέσω του οιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού τηλεοπτικού μέσου (τηλεόραση,διαδύκτιο internet κλπ)
Η οιαδήποτε ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων από όλα τα Μ.Μ.Ε.,( τηλεόραση, διαδικτυακούς τόπους κ.λ.π) αλλά και η ιδιωτική βιντεοσκόπισή τους, θα πρέπει να τύχει της προηγούμενης έγκρισής του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α. μετά από υποβολή εγγράφου σχετικού αιτήματος (δηλαδή παραλαβή από την Ε.Σ.Κ.Α ειδικής άδειας η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να επιδεικνύεται πριν την έναρξη του αγώνα στο γηπεδούχο σωματείο).
Τα σωματεία έχουν υποχρέωση να μεριμνούν για την εφαρμογή της ως άνω διάταξης.
Η με υπαιτιότητα αθλητικού σωματείου παράβαση της ρύθμισης αυτής θα έχει ως έννομη συνέπεια την επιβολή κατ΄αυτού ποινής διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και σε περίπτωση υποτροπής την επιβολή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της ομάδα του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
γ) Οι οικονομικές διαφορές μεταξύ αθλητικών σωματείων και προπονητών, θα επιλύονται από την Επιτροπή Επίλυσης οικονομικών διαφορών της Ε.Ο.Κ. που συγκροτείται και λειτουργεί σύμφωνα με το άρθρο 7 της υπ΄αρ. 11671/05.
δ) Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και που δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, από τον Κανονισμό Διαιτησίας,από τον κανονισμό Πρωταθλημάτων και από την Γενική Προκήρυξη καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνηση ή συμπλήρωση,αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α.-
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜ. ΜΠΑΣΟΥΡΗΣ     Ι. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου